Het kiezen van een PVC vloer is niet makkelijker geworden door het grote aanbod, waar let je op?

Tussen de charme van parket, de warmte van het tapijt en het praktische karakter van de PVC-vloerbedekking is het niet altijd even gemakkelijk om de PVC vloer te kiezen. Het is belangrijk om de behoeften te definiëren, omdat elke coating zijn eigen kenmerken heeft. Afhankelijk van het type kamer of uw budget, zullen onderstaande praktijken u helpen de juiste keuze te maken.

  • De kwestie van het budget is ook erg belangrijk. Het bereik is aanzienlijk prijs voor verschillende soorten vloeren kan een beetje je kunt gemakkelijk veroorloven of kan veel hoger niet gemakkelijk te veroorloven. Sommigen kunnen zich afvragen, anderen vereisen een professionele interventie. Vergeet niet om dit criterium in overweging te nemen bij uw keuze.

Verschillende soorten PVC vloeren

Edel en charmant, parket geeft karakter aan een interieur. De hardhouten vloeren zijn duur, maar er is een echte investering in tijd. Als uw budget krap is, kunt u kiezen voor een laminaatvloer of composiethoutnabootsing. Een alternatieve optie is om het laminaat, dat bestaat uit in elkaar passende lamellen, in elkaar te zetten. Het laat ook toe om een isolerende onderlaag aan te brengen. Ook de PVC vloer betonlook van Vloerenbaas.nl is erg in trek bij veel Nederlanders.

Parket spreekt heel goed, hoewel we, in tegenstelling tot linoleum, een vleugje olie-elleboog voor het regelmatig harsen moeten toevoegen om haar gezondheid en glans te verzekeren. De aanklager brengt een vleugje warmte in de kamers als in de onderdelenbenodigdheden.

UPVC PVC vloeren

  • Het is een niet-flexibele plastic replica van grond die aanzienlijk is gemoderniseerd en behandeld als vlek- en krasbestendig. UPVC-vloeren combineren vele voordelen: lage kosten, eenvoudig te onderhouden en schoon te maken, met vele redenen.
  • Ondanks de over het algemeen lage kosten is het verstandig om te investeren in een kunststof bodemkwaliteit. Bovendien zal het dik zijn, de betere akoestische en thermische isolatie.
  • Dit is de ideale coating voor de meest misbruikt als kinderkamer, entree, keuken, etc…

Tapijt kan goed gecombineerd worden met een PVC vloer

Tapijt houdt 10% meer warmte vast dan andere soorten vloeren. Het houdt echter het stof tussen de vezels en moet worden vermeden als sommige leden van uw familie last hebben van allergieën. Tapijt zorgt voor een goede thermische en akoestische isolatie. Een wollen tapijt is sterker en comfortabeler, maar minder gemakkelijk te onderhouden. Synthetisch tapijt is minder gevoelig voor verpletterende meubelpoten en minder allergeen. Het is echter redelijk om tapijt te vermijden in ruimtes zoals de woonkamer, waar de doorgang van mensen schoenen, sigaretten of voedsel veel kan voorkomen.

Tegels van PVC gebruiken

De tegel is een makkelijke vloerbedekking. Hij kan eenvoudig worden gereinigd en grondig worden gedesinfecteerd met schoonmaakmiddel, wat zeer belangrijk is in ruimtes waar een perfecte hygiëne noodzakelijk is, zoals de keuken, de badkamer of het toilet. De anti-aanbak tegel kan net zo rustig worden uitgeprobeerd als snel worden gereinigd. De natuurlijke isolerende eigenschappen en de brandbare bescherming tegen de verspreiding van vuur maken het gebruik ervan redelijker.