Welke andere voorzorgsmaatregelen moet u nemen bij het omgaan met cryptocurrencies

Wat kunt u, behalve het gebruik van een VPN, nog meer doen om uw cryptocurrency-portemonnee te beschermen? Hier zijn een paar:

Cryptocurrencies tips

Bewaar uw portemonnee niet en verricht geen transacties vanaf uw mobiele telefoon. Als het absoluut moet, maak dan een tweede portemonnee en bewaar er maar een kleine hoeveelheid cryptocurrency in. Telefoons zijn niet alleen kwetsbaar voor hacken, maar ook voor fysieke diefstal.

Voer geen transacties uit via openbare wifi, tenzij u een VPN gebruikt.

Gebruik een sterk wachtwoord en gebruik een ander wachtwoord voor al je portemonnees. Een wachtwoordbeheerder van hoge kwaliteit kan hierbij zeer nuttig zijn.

Overweeg om bitcoin te vermijden ten gunste van nieuwere valuta’s die beter zijn ontworpen om uw anonimiteit te garanderen.

Gebruik altijd tweefactorauthenticatie (2FA) op online of exchange-accounts.

Versleutel uw portemonnee, of deze nu online of offline is opgeslagen.

Bewaar indien mogelijk uw hoofdportemonnee op een systeem dat niet is verbonden met internet, tenzij u het gebruikt. Dit wordt een “air gap” genoemd en zolang uw fysieke beveiliging goed is, kan dit zeer nuttig zijn om hackers buiten te houden.

Gebruik een escrow-service bij het uitvoeren van bitcoin-transacties met personen die u niet kent. Handel niet met mensen die weigeren escrow te gebruiken, omdat dit kan betekenen dat ze een vorm van fraude proberen.

Zoek een klant die bij elke transactie uw IP-adres verandert.

Heb meer dan één portemonnee, bewaar slechts een klein bedrag in uw “werkende” portemonnee en vul indien nodig bij vanaf een primair account.

Houd uw VPN-, antivirus- en andere malwarebescherming altijd up-to-date en gebruik betrouwbare producten. Dit helpt je te beschermen tegen crypto-jacking. Gebruik ook zowel een adblocker als een anti-crypto mining-extensie zoals MinerBlock.

Als u transacties met een hoge waarde of hoge beveiliging uitvoert, overweeg dan om een adres met meerdere handtekeningen te gebruiken. Dit wordt over het algemeen alleen gebruikt door bedrijven die de sleutels aan meerdere medewerkers kunnen geven. Het kan de beveiliging echter enorm verhogen als u het kunt doen.

Overweeg de beveiliging van uw besturingssysteem. Een besturingssysteem zoals Linux gebruiken om computers vrij te houden van virussen en malware is ook goed.

Wilt u meer informatie krijgen? Bezoek Bitcoinexchangenederland.nl daarvoor en om te beginnen met bitcoin kopen.

Meer informatie: https://www.bitcoinexchangenederland.nl/bitcoin-kopen/